Lisičarka

Ne propustite ukusne lisičarke – Lisičarka ima karakterističnu žutu boju i uglavnom nema vrste sa kojom bi se mogla zameniti. Ne peru se. Mogu da se jedu sveže, da se suše, salamure ili zamrzavaju.

Kao veoma lekovita namirnica, lisičarka je u potpunosti derminisana. Povećava otpornost organizma prema infekcijama respiratornog trakta i jača imunitet. Spada među najkvalitetnije gljive, jer sadrži prirodne antibiotike, osam esencijalnih amino-kiselina, enzime, belančevine, polisaharide, proteine, provitamin A, vitamine B kompleksa. Od minerala zastupljeni su natrijum, kalcijum, kalijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, cink i bakar. Niskokalorična je i više od 90 odsto njenog sastava čini voda. Osim toga, lisičarka ima antibakterijska i antivirusna svojstva, čisti organizam, jača imunitet, poboljšava cirkulaciju, snižava holesterol, reguliše krvni pritisak i smiruje nervni sistem.

Agrobobica u svojoj ponudi ima svežu i suvu lisičarku premium kvaliteta.